Yhteystiedot

Huhtasrinne Ky
Huhtakuja 54
07680 Juornaankylä

Seija Virkkunen
040 521 5941
seija@huhtasrinne.fi

Timo Paakkunainen
050 518 4632
timppa@huhtasrinne.fi

En kortare Salmiakkurs från Huhtasrinteen Kotihunaja

Salmiak

En traditionell smak!

Bred salmiakhonung på knäckebröd eller njut den som en smaksättare till vaniljglass. Det räcker med några droppar. Salmiakhonung ger sting åt hemgjord glass och passar bra till smoothies.

Salmiakhonung passar också utmärkt till vit fiskfilé, och den blandar sig bra med drycker.

Salmiak är ett salt, som går att använda istället för vanligt salt både i matlagning och när du grillar.  


Röksalmiak

Svedjerök till grillen!

Bred röksalmiakhonung på knäckebröd eller på rostat bröd, eller njut den med vaniljglass.

Röksalmiakhonung passar bra till smaksättning av vit fiskfilé och till allt som ska grillas, vid tillfällen då man inte har förmånen att grilla över öppen eld.

Prova att smaksätta  råchoklad med röksalmiak eller med vanlig salmiakhonung.


Lakritshonung

Som bäst i köket!

Ät honungen som den är eller med vaniljglass eller en bit rostat bröd. Prova att blanda honung i turkisk yoghurt. En enkel sås till fläskkött gör du genom att tillsätta litet olja, salt och peppar i honungen.

Lakritsen kan också användas till att krydda fisk som tillagas i ugn. Honungen gör smaken mjukare. Men ta det försiktigt med mängden, så att lakritssmaken inte blir dominerande.


Chililakrits

Chili öppnar upp smaklökarna!

Turkanen är en salmiaklakrits som är smaksatt med chili. Chilin har ingen hetta, men ger en lätt kick i början, följt av en lång eftersmak.

Bred Turkanen på knäckebröd, njut den med vaniljglass, eller  blanda den i drycker.

Gör en sås till fläskkött på samma sätt som med lakritshonungen, men utelämna peppar.




Anitsi

Uppiggande friskhet!

Använd den fräscha Anitsihonungen  till smaksättning av efterrätter, småkakor, vaniljglass, hemgjord choklad  och drycker.

Anitsi påminner till smaken om fänkol. Därför passar den bra som fiskkrydda, då den samtidigt ersätter en del av saltet .

Pensla honungen på ugnslax, prova den som krydda i bröd och frallor, pigga upp din smoothie med den, eller njut den precis som den är.